| Καταχωρήθηκε στις 13-08-2008
|
Προβολές : 1649  |
Επιμέλεια : Γιώργος Βίτκας
E-mail :geovitkas@gmail.com
Φτάσαμε αισίως στα μέσα του Αυγούστου, με όλες τις ποδοσφαιρικές ομάδες της περιοχής να έχουν μπει στο δεύτερο στάδιο των προετοιμασιών τους και να προσπαθούν μέχρι το τέλος του μήνα (όπου και λήγει η μεταγραφική περίοδος) να κάνουν τις όποιες διορθωτικές προσθήκες παικτών. Οι δύο ομάδες που εκπροσωπούν το Νομό Φλώρινας στο περιφερειακό πρωτάθλημα, με μπροστάρη τον ΠΑΣ φαίνεται πως κάνουν (για πρώτη φορά) σωστές και μελετημένες κινήσεις, ώστε να υλοποιήσει ο κάθενας, τους δικούς του στόχους.
Οι ερυθρόλευκοι, έχουν φτιάξει ένα πληρέστατο ρόστερ, το οποίο δημιουργήθηκε κάτω από τις εισηγήσεις του Σωτήρη Μαυροδήμου και από ότι φαίνεται ο Κοζανίτης τεχνικός θα έχει πολλά εναλλακτικά όπλα για την δύσκολη μάχη του φετινού πρωταθλήματος. Η διοίκηση του ΠΑΣ έχει κάνει ότι καλύτερο περνά από τα χέρια της και πλέον το μπαλάκι πηγαίνει στον κόσμο της περιοχής.
Η κίνηση που έχει γίνει φέτος είναι πρωτόγνωρη για τα ποδοσφαιρικά δρώμενα της Φλώρινας. Και αυτό το γεγονός, ίσως, δεν το έχει συνειδητοποιήσει ακόμα ο κόσμος. Σε μια σύγκριση με την περσινή ομάδα του Πυρσού Γρεβενών, ο ΠΑΣ φέτος έχει
κάνει πολύ μεγαλύτερες μετακινήσεις παικτών και έχει σπαταλήσει ισάξια, ίσως και περισσότερα χρήματα από τους περσινούς πρωταθλητές.
Να θυμίσουμε ότι πέρυσι τέτοιο καιρό, ο Πυρσός είχε πουλήσει περισσότερα από 1000 διαρκείας και στο γήπεδο των Γρεβενών ο μέσος όρος ξεπερνούσε σε κάθε αγώνα τους 2000 φιλάθλους. Όπως δήλωσε και ο Σωτήρης Μαυροδήμος σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό, πρέπει να ξεσηκωθεί όλος ο νομός και πολύ περισσότερο οι τοπικοί φορείς της Φλώρινας.
Επίσης, αξιοσημείωτες είναι οι προσπάθειες δημιουργίας γραφείων του ΠΑΣ, σκεπαστής κερκίδας στο ΔΑΚ, οργάνωσης εκδρομών για τους εκτός έδρας αγώνες, αλλά και προσέλκυσης του κόσμου με διάφορες ανέσεις κατά τη διάρκεια των αγώνων. Ο Άρης Λόφων, κάνει αργές αλλά σταθερές κινήσεις στο μεταγραφικό κομμάτι, όμως όπως μας δηλώνουν οι άνθρωποι της διοίκησης, στις 14 Σεπτέμβρη, θα είναι καθόλα έτοιμος να ανταπεξέλθει στο περιφερειακό πρωτάθλημα και να μπορέσει να πετύχει τον στόχο του, που δεν είναι άλλος από την άνετη παραμονή.
Στις ομάδες του ερασιτεχνικού πρωταθλήματος της Φλώρινας, βλέπουμε πως οι νεοφώτιστοι (Παπαγιάννης και Άγιος Παντελεήμονας) πραγματοποίησαν σημαντικές ενισχύσεις στο ρόστερ τους. Αυτό αποδεικνύει πως θέλουν να βάλουν τις βάσεις να γίνουν... μόνιμοι κάτοικοι της μεγάλης κατηγορίας της Φλώρινας, ενισχύοντας και τη δυναμική του πρωταθλήματος. Ο
Μελιτέας και ο Φιλώτας, έχουν ρίξει σημαντικό βάρος στα νέα παιδιά, στα οποία θέλουν να χτίσουν ομάδες που στο μέλλον θα πρωταγωνιστήσουν.
|