Ηλ. Λαζός : «Οι ομάδες της επαρχίας αντιμετωπίζουν δυσχέρειες, τα χρήματα του ΠΣΑΚ δεν λύνουν το πρόβλημα»

Το μέλλον του μπάσκετ στην Ελλάδα βρίσκεται στον... αέρα και ο πρόεδρος του Φιλίππου Βέροιας τοποθετείται μέσω του Basket247 κι παραθέτει κάποιες σοβαρές απορίες που πρέπει οι Αρμόδιοι να εξετάσουν πριν την οποιαδήποτε απόφαση.

 

Το αγαπημένο μας άθλημα βρίσκεται σε lockdown από αρχές Νοεμβρίου, με τους παίκτες αλλά και τους προπονητές να μην έχουν έσοδα. Μάλιστα, με την ΕΟΚ να κρατάει ουδέτερη στάση, έχουν αναγκαστεί πολλοί να βρουν μια άλλη δουλειά, άσχετη, απλώς και μόνο για να καταφέρουν να επιβιώσουν.  Στο πλαίσιο αυτό, το Basket247 επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Φιλίππου Βέροιας, μιας επαρχιακής ομάδας που κάνει τη δική της προσπάθεια στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Ο Ηλίας Λάζος, παρέθεσε κάποιες απορίες που έχει και το μεγάλο ποσοστό των προέδρων και πρέπει να λάβουν πολύ σοβαρά οι Αρμόδιοι, πριν την οποιαδήποτε απόφαση.

Απορίες που αφορούν κυρίως τους παίκτες, αλλά τονίζει πως και τα χρήματα που δίνει ο ΠΣΑΚ δεν λύνουν το πρόβλημα οριστικά.

Αναλυτικά, όσα αναφέρει στη τοποθέτησή του στο Basket247 ο Ηλίας Λάζος: «Αρχικά θα ήθελα να πω ότι βιώνουμε στο κομμάτι του αθλητισμού μια κατάσταση πρωτόγνωρη και αχαρτογράφητη για όλους μας. Αθλητές, προπονητές, διοικήσεις, ΕΟΚ, Πολιτεία και ΓΓΑ είναι μπροστά σε μια πραγματικότητα με τόσες παραμέτρους, που η όποια απόφαση μοιάζει παρακινδυνευμένη.

Είναι απόλυτα λογική η αγωνία των αθλητών και προπονητών για τον βιοπορισμό τους, όπως είναι και αντιστοίχως λογική η ανησυχία των παραγόντων για τον τρόπο εξεύρεσης πόρων για την περαιτέρω διεξαγωγή των πρωταθλημάτων. Η παντελής αδυναμία των χορηγών, η παύση λειτουργίας των ακαδημιών, η απαγόρευση εισόδου κόσμου στα γήπεδα δημιουργούν ένα μείγμα εκρηκτικό. Αν μιλήσω για την ομάδα μου, μπορώ να αναφέρω επίσης και κάποια αλλά πρακτικά προβλήματα. Οι πιο πολλοί αθλητές μας πηγαινοέρχονται καθημερινά από Θεσσαλονίκη. Η απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό δημιουργεί αυτομάτως πρόβλημα στο κομμάτι της μετακινήσεις για τις προπονήσεις, αν και όποτε αυτές επιτραπούν. Σπίτια έχουν ξενοικιαστεί, ενώ και η κλειστή εστίαση δημιουργεί ανυπέρβλητα προβλήματα, καθώς πολλά εστιατόρια αποτελούν χορηγούς σίτισης των αθλητών μας. Πιστεύω ότι η πλειονότητα των ομάδων, ιδίως της επαρχίας, αντιμετωπίζει τέτοιου είδους δυσχέρειες στην καθημερινότητα.
Επίσης, το κόστος των τεστ για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων αποτελεί ένα σοβαρό θέμα.

Σ´ αυτό το σημείο οφείλουμε όλοι να βγάλουμε το καπέλο στον ΠΣΑΚ και τον ΣΕΠΚ για τις πρωτοβουλίες τους. Σίγουρα δεν λύνουν οριστικά το πρόβλημα, αλλά αποτελούν το πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Η φόρμουλα πιθανής επανεκκίνησης πρέπει να λάβει υπόψιν της και το κομμάτι των υποβιβασμών και ανόδων. Οι Εθνικές κατηγορίες αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία, οπότε η απόφαση επανεκκίνησης για κάποια ή κάποιες από αυτές πρέπει να λαμβάνει μέριμνα και για τις υπόλοιπες κατηγορίες, ούτως ώστε να αποφύγουμε αδικίες, καταστρατήγηση προκηρύξεων, στρεβλώσεις ή πρωταθλήματα οπερέτα.
Το παζλ είναι δύσκολο. Όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα πρέπει να βρεθεί μια λύση που να εξασφαλίζει πρωτίστως το βιοπορισμό των αθλητών και προπονητών, το αύριο των ομάδων και των παραγόντων τους και την αδιάβλητη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων.

Πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να καταλάβουν ότι κανένας δεν βλέπει τον άλλον σαν εχθρό του. Η βούληση για να ξαναπατήσουμε γήπεδο είναι κοινή σε όλους μας. Πρέπει όλοι να συνεργαστούμε πολιτισμένα και χωρίς αφορισμούς προς αυτήν την κατεύθυνση, με την Πολιτεία απαραίτητα αρωγό μας. Στο τέλος της διαδικασίας πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να βγουν όσο το δυνατόν λιγότερο λαβωμένοι γίνεται, για να μπορέσουμε όλοι να σχεδιάσουμε το αύριο του ελληνικού μπάσκετ. Η απόφαση για το σήμερα θα κρίνει εν πολλοίς και το αύριο του ελληνικού μπάσκετ».

Share this article

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Το Sportorama.gr

Μέσα απο το Sportorama.gr έχετε πλέον τη δυνατότητα να ενημερώνεστε καθημερινά με τον πιο έγκυρο, έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο για όλα τα αθλητικά γεγονότα στον χώρο του Ν. Ημαθίας και όχι μόνο. Σκοπός μας είναι να μπορέσει όλη η αθλητική κοινωνία να προβάλει τις εκδηλώσεις της, να περάσει τα δικά της μηνύματα, να ενημερώσει τους χρήστες που θα το επισκέπτονται καθώς και να εκφράσει τυχόν παράπονα ή προβλήματα.

Τελευταια Νεα

Τα πιο Δημοφιλη...

Social Media