Με Δάφνη Δαφνίου ο Φίλιππος. Καλείται να ξκάνει 13 αγώνες σε 47 ημέρες (!!!)

Τέρμα τα ψέματα. Το πρωτάθλημα της Α2 αρχίζει ξανά το προσεχές Σάββατο (3/4). Η ομάδα του Φιλίππου Βέροιας έχοντας δὠσει μόνο ένα παιχνίδι για το φετινό πρωτάθλημα καλείται να δώσει 13 αγώνες σε 47 ημέρες (!!!!), έχοντας και τα περισσότερα ταξίδια από κάθε άλλη (7)! Η ομάδα της Βέροιας αντιμετωπίζει λοιπόν το Σάββατο 3/4 στο κλειστό γυμναστήριο “Χρηστος Αγγουρακης” την ομάδα της Δάφνης Δαφνίου για την 6η αγωνιστική. Η ώρα διεξαγωγής του αγώνα άλλαξε και από τις 17:00 που είχε αρχικά οριστεί συμφωνήθηκε μεταξύ των δυο ομάδων στις 16:00.

 

Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής μπάσκετ Ηλίας Λαζός δήλωσε : “Βρισκόμαστε προ των πυλών της επανέναρξης του πιο ιδιαίτερου πρωταθλήματος της σύγχρονης ιστορίας. Η ομάδα μας, χτυπημένη από τον κορονοιό κι έχοντας δώσει μόλις 1 παιχνίδι μέχρι τώρα στο τρέχον πρωτάθλημα πριν τη διακοπή του, καλείται να αγωνιστεί 13 φορές σε 47 ημέρες, παίζοντας συνεχόμενα παιχνίδια Τετάρτη-Σάββατο κι έχοντας να κάνει 7 εκτός έδρας ταξίδια. Σεβόμενοι τους κατόχους διαρκείας που μας στήριξαν και φέτος γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, τους χορηγούς που στάθηκαν στο πλευρό μας σε μια τόσο δύσκολη χρονιά, τους αθλητές μας που έμειναν σχεδόν ανενεργοί για έναν ολόκληρο ημερολογιακό χρόνο, αλλά πάνω από όλα την ιστορία της ομάδας μας, δεν σκεφτήκαμε ούτε λεπτό το ενδεχόμενο να μην ολοκληρώσουμε τη σαιζόν μέσα στο γήπεδο.

Κι αυτό, παρόλο που γνωρίζαμε ότι μια πιθανή απόσυρσή μας δεν θα είχε καμιά απολύτως επίπτωση σε σχέση με την κατηγορία που θα αγωνιζόμαστε την ερχόμενη σαιζόν. Τα προβλήματα είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα και είναι σίγουρα μια απόφαση που βασίζεται 100% στο συναίσθημα και όχι στη λογική και προστίθεται στη μακρά λίστα τέτοιων αποφάσεων που έχουμε λάβει κατά το παρελθόν.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι τα τελευταία χρόνια είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε δίπλα μας μια εταιρεία όπως η NOVACERT, η οποία μέσω του κου Θανάση Ταμπαρόπουλου και του κου Γιάννη Στεργίου, βρίσκεται συνέχεια στο πλευρό μας και στηρίζει εμπράκτως τις αποφάσεις μας. Είμαστε φυσικά χαρούμενοι που επιστρέφουμε στους αγωνιστικούς χώρους, οι αθλητές και το προπονητικό team διψούν για μπάσκετ και η μόνη μου ευχή είναι να ολοκληρωθεί η σαιζόν χωρίς τραυματισμούς για όλους τους αθλητές όλων των ομάδων.”

Ο τεχνικός της ομάδας Χρήστος Μπλατσιώτης δήλωσε στο filipposbc.gr : “Ξεκινάμε με το μυαλό μας στους παίκτες και την υγεία τους καθώς καλούνται να παίξουν 13 αγώνες σε 47 ημέρες μιας και η ομάδα έχει παίξει μόνο το παιχνίδι της 1η αγωνιστικής. Με την έναρξη των προπονήσεων εντός γηπέδου βασικός στόχος μας ήταν η ήπια προσαρμογή των αθλητών στον αγωνιστικό ρυθμό, ώστε να αποφευχθούν οι περιπτώσεις ανεπιθύμητων τραυματισμών. Θα προσπαθήσουμε η ομάδα να είναι ανταγωνιστική επιδιώκοντας το καλύτερο δυνατό τελικό αποτέλεσμα. Αξίζει ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους χορηγούς μας, τους κατόχους διαρκείας αλλά και όλους τους απλούς φιλάθλους που στέκονται δίπλας μας και μας υποστηρίζουν διαρκώς.».

Τι θα πρέπει να γνωρίζετε για το νέο πρωτάθλημα:

1) Οι ομάδες θα ολοκληρώσουν κανονικά τον 1ο γύρο βάσει του αρχικού προγράμματος. Συνοπτικά, μέσα στον Απρίλιο οι αγωνιστικές θα διεξάγονται κάθε Σάββατο, μέχρι να ολοκληρωθούν οι επτά από τους εννέα εξ αναβολής αγώνες, οι οποίοι έχουν προγραμματιστεί μεσοβδόμαδα (τις Τετάρτες).

1. Καρδίτσα - Αμύντας (1η αγωνιστική, 7/4)
2. Πανερυθραϊκός - Φίλιππος Βέροιας (2η αγωνιστική, 7/4)
3. Φίλιππος Βέροιας - Ψυχικό (3η αγωνιστική, 14/4)
4. Μαρούσι - Φίλιππος Βέροιας (4η αγωνιστική, 21/4)
5. Ολυμπιακός Β - Ελευθερούπολη (4η αγωνιστική, 21/4)
6. Φίλιππος Βέροιας - Αμύντας (5η αγωνιστική, 28/4)
7. Οίακας Ναυπλίου - Τρίτωνας (5η αγωνιστική, 28/4)

Υπάρχουν βέβαια και τα εξ αναβολής παιχνίδια Τρίτωνας - Κόροιβος (4η αγωνιστική) και Κόροιβος - Ψυχικό (5η αγωνιστική), τα οποία δεν πρόκειται να διεξαχθούν λόγω της αδυναμίας του συλλόγου της Αμαλιάδας να κατέβει στο πρωτάθλημα.

Από εκεί και πέρα, οι ομάδες θα δίνουν διπλούς αγώνες κάθε εβδομάδα για όλο το Μάιο. Με άλλα λόγια, θα διεξαχθούν έξι αγωνιστικές σε διάστημα 18 ημερών!

Αναλυτικά:

1. Φίλιππος Βέροιας 13 αγώνες σε 47 ημέρες (7 ταξίδια)
2. Πανερυθραϊκός 11 αγώνες σε 50 ημέρες (3 ταξίδια)
3. Ψυχικό 11 αγώνες σε 50 ημέρες (3 ταξίδια)
4. Αμύντας 11 αγώνες σε 50 ημέρες (3 ταξίδια)
5. Μαρούσι 10 αγώνες σε 50 ημέρες (2 ταξίδια)
6. Τρίτωνας 10 αγώνες σε 50 ημέρες (2 ταξίδια)
7. Ελευθερούπολη 9 αγώνες σε 50 ημέρες (6 ταξίδια)
8. Απόλλωνας Πάτρας 9 αγώνες σε 50 ημέρες (5 ταξίδια)
9. Οίακας Ναυπλίου 9 αγώνες σε 50 ημέρες (5 ταξίδια)
10. Καρδίτσα 9 αγώνες σε 50 ημέρες (4 ταξίδια)
11. Ολυμπιακός 9 αγώνες σε 50 ημέρες (2 ταξίδια)
12. Δάφνη Δαφνίου 9 αγώνες σε 50 ημέρες (1 ταξίδι)
13. Καβάλα 8 αγώνες σε 47 ημέρες (3 ταξίδια)
14. Παγκράτι 8 αγώνες σε 50 ημέρες (2 ταξίδια)

2) Στη 2η φάση θα προκριθούν οι πρώτες οκτώ ομάδες της βαθμολογίας και θα αναμετρηθούν σε ένα μίνι πρωτάθλημα επτά αγώνων (με βάση το αρχικό πρόγραμμα του πρωταθλήματος), με διπλές αγωνιστικές κάθε εβδομάδα. Αν όλα πάνε καλά, δηλαδή, περί τα τέλη Ιουνίου θα έχει ολοκληρωθεί.

Tο πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

Σάββατο 3 Απριλίου 

«Χ. Αγγουράκης» 17:00 Δάφνη Δαφνίου-Φίλιππος Βέροιας  
Περιβόλας 17:00 Απόλλων Πάτρας-Ελευθερούπολη 
Στρέφη 17:00 Τρίτων-Καρδίτσα 
Αγίου Θωμά 17:00 Μαρούσι-Ψυχικού 
Υμηττού 18:00 Αμύντας-Πανερυθραϊκός 

Τρίτη 6 Απριλίου 

«Αλ. Δήμογλου» 17:00 Καβάλα-Παγκράτι

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021

Share this article

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Το Sportorama.gr

Μέσα απο το Sportorama.gr έχετε πλέον τη δυνατότητα να ενημερώνεστε καθημερινά με τον πιο έγκυρο, έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο για όλα τα αθλητικά γεγονότα στον χώρο του Ν. Ημαθίας και όχι μόνο. Σκοπός μας είναι να μπορέσει όλη η αθλητική κοινωνία να προβάλει τις εκδηλώσεις της, να περάσει τα δικά της μηνύματα, να ενημερώσει τους χρήστες που θα το επισκέπτονται καθώς και να εκφράσει τυχόν παράπονα ή προβλήματα.

Τελευταια Νεα

Τα πιο Δημοφιλη...

Social Media