Το Riv3r Enduro Crossing επιστρέφει το 2018

Ένα πολύ ιδιαίτερο γεγονός που τάραξε τα λιμνάζοντα νερά του χώρου της μοτοσυκλέτας ήταν το ξεχωριστό Riv3r Enduro Crossing που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια τον Ιούνιο του 2016 και συγκέντρωσε τα βλέμματα όλης της Ελλάδας. Και ενω οι διοργανωτές είχαν δώσει ραντεβού για το Riv3r Enduro Crossing 2017 το event ακυρώθηκε και αυτό λόγο του ότι "δεν κατέστη δυνατόν να επέλθει συμφωνία με την Λέσχη Μοτοσικλετιστών Βέροιας και κατ’ επέκταση με την Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος" όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών.

Το Riv3r Enduro Crossing φαίνεται ότι επιστρέφει το 2018 πιο δυνατό και πιο οργανωμένο αφού Γιώργος Τριπολιτάκης, Χάρης Παπαδόπουλος και Αντώνης Μπαζάκας ετοιμάζονται πυρετωδώς έχοντας συνάψει και δυνατές συμμαχίες προϊδεάζοντας για κάτι ακόμα καλύτερο και έχοντας ανεβάσει ακόμη ψηλότερα τον πήχη. Στα αγωνιστικά η διαδρομή έχει σχεδιαστεί και είναι σχεδόν έτοιμη, με αντίστροφη πορεία απο την περσινή, με νέες προσθήκες διάρκειας 25 χιλιομέτρων, έχοντας περάσματα και σε ένα παλιό μεταλλείο. Θα υπάρχουν ζώνες που δεν θα επιτρέπετε η εξωτερική βοήθεια όπως και χώροι ειδικά διαμορφωμένοι για τους θεατές. Ο αγώνας θα έχει μεγαλύτερη διάρκεια με του πρώτους αναβάτες των κατηγοριών να πραγματοποιούν 3 γύρους. Οι αναβάτες θα χωριστούν ανάλογα με την δυναμική σε τέσσερις κατηγορίες (PRΟ, EXPERT, HOBBY , VETERAN) ενώ θα υπάρχει ακόμη μια κατηγορία για αναβάτες που θα διαγωνιστούν σαν ζευγάρια, η XL CLASS.

Κεντρικό σημείο παραμένει η Μπαρμπούτα στον αγώνα με την φιλοσοφία του αγώνα να παραμένει η ίδια, ένα απαιτητικό Enduro με κάποιες extreme προσθήκες. Χωρίς να έχει οριστεί ακόμη η ακριβής ημερομηνία υπολογίζεται ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί στο τελευταίο Σαββατοκύριακο του Μαΐου ή στο πρώτο του Ιουνίου ανάλογα με το πρόγραμμα της Α.ΜΟΤ.Ο.Ε. για το 2018. Ο αγώνας θα ξεκινήσει με τον σαββατιάτικο πρόλογο που θα έχει κυκλική φορά με περάσματα μέσα στο ποτάμι αλλά και κάποια φυσικά εμπόδια. Για τους πρώτους κάθε κατηγορίας αλλά και της γενικής θα υπάρχουν έπαθλα όπως και για όλους τους συμμετέχοντες θα υπάρχουν αναμνηστικά. Υπάρχει έντονη κινητικότητα για να υπάρχουν εκτός από τους Έλληνες συμμετέχοντες και αναβάτες από αλλά κράτη.

Αυτά σαν μια πρώτη εικόνα για έναν αγώνα πολύ ξεχωριστό, στημένο με μεράκι έχοντας πολλές ακόμη εκπλήξεις, που όσο πλησιάζει ο καιρός το τοπίο θα είναι πιο ξεκάθαρο.

Το Riv3r Enduro Crossing ήρθε για να μείνει σε έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο που ξυπνά παιδικές μνήμες στους ντόπιους μεγαλύτερης ηλικίας, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν ένα επίγειο παράδεισο στο κέντρο της Βέροιας. Το σύνθημα ήταν "πες μου κάτι που δεν γίνετε" και αφού άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις επανέρχεται με νέα δυναμική.

Ν. Ζέλλιος
www.enduro-fighter.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017

Share this article

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Το Sportorama.gr

Μέσα απο το Sportorama.gr έχετε πλέον τη δυνατότητα να ενημερώνεστε καθημερινά με τον πιο έγκυρο, έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο για όλα τα αθλητικά γεγονότα στον χώρο του Ν. Ημαθίας και όχι μόνο. Σκοπός μας είναι να μπορέσει όλη η αθλητική κοινωνία να προβάλει τις εκδηλώσεις της, να περάσει τα δικά της μηνύματα, να ενημερώσει τους χρήστες που θα το επισκέπτονται καθώς και να εκφράσει τυχόν παράπονα ή προβλήματα.

Τελευταια Νεα

Τα πιο Δημοφιλη...

Social Media