2ο Γύρος Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting

Στο φιλόξενο Drive Park  στο Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης, με την διοργανώτρια λέσχη ΑΣΠΙΣ Motorsport Club και την βοήθεια της  OMAE "official" διοργανώθηκε χθες Κυριακή 15 Απριλίου 2018 ο δεύτερος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting. Σε μια πίστα μπιμπελό, με απόλυτο σύμμαχο τον καιρό και 31 συμμετοχές εξελίχθηκε αυτό που θα λέγαμε χωρίς ενδοιασμό ένας υπέροχος αγώνας. Οι ομολογουμένως λιγοστοί θεατές αλλά και όλοι οι άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενοι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Karting γεύτηκαν έντονο ανταγωνιστιμό, παρακολούθησαν εντυπωσιακές προσπεράσεις, αναφώνησαν με τις επαφές και χειροκρότησαν την αθλητική επιμονή που έδειξαν όλοι οι αθλητές.

Στο αγωνιστικό κομμάτι και ανά κατηγορία μετά από τα ελεύθερα - χρονομετρημένα δοκιμαστικά, τα δύο σκέλη αγώνα και τους τελικούς,  νικητές ήταν όλοι με τις τριάδες ανά κατηγορία/κλάση να διαμορφώνονται ως εξής:

Mini: Την κατηγορία κέρδισε ο Αλέξανδρος Παπαευθυμίου (ΑΣΜΑ) με καλύτερο χρόνο 57:614. Με διαφορά 9 εκατοστά του δευτερολέπτου και καλύτερο χρόνο 57:704 τερμάτισε δεύτερος ο Γιώργος Θεοδωρακόπουλος (ΣΦΙΚΑ) της Χατζής Racing, στην τρίτη θέση οκτώ εκατοστά πίσω του και με καλύτερο χρόνο 57:745 τερμάτισε ο Γιώργος Καφαντάρης  (ΣΦΙΚΑ) της Ray Motosport. Βλέποντας τους χρόνους ακόμα και ο πιο αδαής αντιλαμβάνεται την αδυσώπητη μάχη που έδωσαν οι μικροί αθλητές.

Junior: Οι αθλητές της κατηγορίας ξεσήκωσαν τους θεατές οδηγώντας αποφασισμένοι και χωρίς έλεος.  Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, με καλύτερο χρόνο 54:054, ανέβηκε ο Κωνσταντίνος Κομνηνός (ΑΡΤΕΜΙΣ) της Speed Force έχοντας δεξιά και αριστερά του, τους Στέλιο Πετρίση (ΕΛΑΔΑ) της Abloy και Ανδρέα Σπανό (ΑΛΑ) της Zahos Team με χρόνους 54:139 και 54:473 αντίστοιχα.

Senior: Την νικητήρια τριάδα της κατηγορίας με τους πιο ώριμους, τεχνικά ολοκληρωμένους αλλά όχι λιγότερο μάχιμους αθλητές αποτέλεσαν οι  Στράτος Γαλανόπουλος (START LINE) της Chazis με καλύτερο χρόνο 54:946,  ο Ανδρέας Βαρσάμης (ΣΦΙΚΑ) της Abloy με καλύτερο χρόνο 54:830 και ο Αργύρης Φυδανάκης (ΑΣΠΙΣ) της Cosmorally Kart Academy με καλύτερο χρόνο 55:093.

Club: Η ποικιλόμορφη και ανοιχτή στις προκλήσεις κατηγορία έκλεψε στον Τελικό τις εντυπώσεις με την νικήτρια Άννα Μαρία Φλώρου (ΕΛΛΑΔΑ) της Speed Force και καλύτερο χρόνο 56:420  να δείχνει ικανότητα και πείσμα αφήνοντας την δεύτερη θέση στον Άνθιμο Μουστάκα (ΑΣΠΙΣ) της Aspis Racing με καλύτερο χρόνο 57:011. Ο τρίτος Δημήτρης Νησωτάκης (ΑΣΜΑ) με καλύτερο χρόνο 56:903 προσπάθησε να επωφεληθεί από την κόντρα των πρώτων χωρίς όμως να τα καταφέρει.  

Ο δεύτερος γύρος του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Karting, συνέβη, όσοι παρακολούθησαν τον αγώνα θα λειτουργήσουν ως πρεσβευτές, όσοι συμμετείχαν έφυγαν έχοντας απολαύσει μια γεμάτη αγωνιστική Κυριακή, όσοι  θεατές-αθλητές δεν ήρθαν σίγουρα το μετάνιωσαν. Ο επόμενος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Karting θα γίνει στο Kartodromo Αφίδνες στις 02 Σεπτεμβρίου 2018 με μεσολαβούντες τον 1ο και 2ο αγώνα Rotax Max Challenge 2018 οι οποίοι θα διεξαχθούν στις 29 Απριλίου και 17 Ιουνίου στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων και Drive Park Νέο Ρύσιο αντίστοιχα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 17 Απριλίου 2018

Share this article

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Το Sportorama.gr

Μέσα απο το Sportorama.gr έχετε πλέον τη δυνατότητα να ενημερώνεστε καθημερινά με τον πιο έγκυρο, έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο για όλα τα αθλητικά γεγονότα στον χώρο του Ν. Ημαθίας και όχι μόνο. Σκοπός μας είναι να μπορέσει όλη η αθλητική κοινωνία να προβάλει τις εκδηλώσεις της, να περάσει τα δικά της μηνύματα, να ενημερώσει τους χρήστες που θα το επισκέπτονται καθώς και να εκφράσει τυχόν παράπονα ή προβλήματα.

Τελευταια Νεα

Τα πιο Δημοφιλη...

Social Media