Στις 8-9 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η 1η Ανάβαση Φλώρινας

Στις 8-9 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η 1η Ανάβαση Φλώρινας, ο τρίτος κατά σειρά αγώνας του Κυπέλλου Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος, ένας αγώνας τον οποίο καλείται να διοργανώσει ο Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου Δράμας (Ο.Φ.Α.Δ.) στο Πισοδέρι της Φλώρινας.

 

Οι αγώνες ανάβασης είναι θεαματικοί, άκρως ανταγωνιστικοί και προσφέρουν συμπυκνωμένη δράση στους θεατές. Είναι διήμεροι με το Σάββατο να είναι η ημέρα των χρονομετρημένων δοκιμών και την Κυριακή να είναι η ημέρα του αγώνα. Το Σάββατο οι αγωνιζόμενοι πρέπει να τερματίσουν επιτυχώς τουλάχιστον σε ένα από τα τρία σκέλη για να μπορέσουν να αγωνιστούν στον αγώνα της Κυριακής τον οποίο αποτελούν δύο σκέλη. Το άθροισμα χρόνου αυτών των δύο σκελών ορίζει και την σειρά κατάταξης. Τα αγωνιστικά εκκινούν από την μικρότερη στην μεγαλύτερη κλάση, δηλαδή πρώτα αυτά έως 1400 κ. εκ., ακολουθούν αυτά από 1400 κ. εκ. έως 1600 κ. εκ., από 1600 κ. εκ. έως 2000 κ. εκ., άνω των 2000 κ. εκ., τα Formula Saloon FSA και τελευταία αυτά της κλάσης Formula Saloon FST.

Η ειδική διαδρομή ποικίλει σε μήκος και χαρακτηρίζεται από την αφετηρία και τον τερματισμό, τα Κ δηλαδή της καμπές, το χώρο warm up δηλαδή την απόσταση πριν την αφετηρία για την προθέρμανση των ελαστικών και το Park Ferme τον χώρο στάθμευσης των αγωνιστικών μετά τον τερματισμό.

Η ειδική διαδρομή «κλείνει» για την κυκλοφορία μια ώρα πριν την εκκίνηση του πρώτου αγωνιστικού τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή και παραμένει «κλειστή» έως και την λήξη του αγώνα.

Καθώς προέχει η ασφάλεια, η συμμόρφωση όλων στις οδηγίες της οργάνωσης και δη των κριτών που είναι επιφορτισμένοι με το δύσκολο έργο της φύλαξης, είναι επιβεβλημένη και δείγμα πολιτισμού. Δείγμα πολιτισμού είναι όμως και η μη ρύπανση της διαδρομής καθώς αυτή θα πρέπει να παραδοθεί στους κατοίκους της περιοχής μετά τον αγώνα αν όχι σε καλύτερη τουλάχιστον στην ίδια κατάσταση.

Κύριες και κύριοι σας καλωσορίζουμε στην 1η Ανάβαση Φλώρινας, τον τρίτο κατά σειρά αγώνα του Κυπέλλου Αναβάσεων Βορείου Ελλάδος, έναν αγώνα τον οποίο καλείται να διοργανώσει ο Όμιλος Φίλων Αυτοκινήτου Δράμας (Ο.Φ.Α.Δ.) στις 8 & 9 Ιουνίου στο Πισοδέρι της Φλώρινας.

Share this article

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Το Sportorama.gr

Μέσα απο το Sportorama.gr έχετε πλέον τη δυνατότητα να ενημερώνεστε καθημερινά με τον πιο έγκυρο, έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο για όλα τα αθλητικά γεγονότα στον χώρο του Ν. Ημαθίας και όχι μόνο. Σκοπός μας είναι να μπορέσει όλη η αθλητική κοινωνία να προβάλει τις εκδηλώσεις της, να περάσει τα δικά της μηνύματα, να ενημερώσει τους χρήστες που θα το επισκέπτονται καθώς και να εκφράσει τυχόν παράπονα ή προβλήματα.

Τελευταια Νεα

Τα πιο Δημοφιλη...

Social Media