Πραγματοποιήθηκε το 1ο Σεμινάριο – Ημερίδα Διαιτησίας

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017, στο Κλειστό Γήπεδο της Κρύας Βρύσης το 1ο Σεμινάριο – Ημερίδα Διαιτησίας υπό την αιγίδα της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ., με την συμμετοχή όλων των Διαιτητών – Μελών των Συνδέσμων Νομών Ημαθίας, Πέλλας, Κιλκίς & Πιερίας. Το Σεμινάριο – Ημερίδα ξεκίνησε με αγωνιστικό και γραπτό τεστ των συμμετεχόντων Διαιτητών, υπό την επίβλεψη του μέλους της ΚΕΔ/ΕΚΑΣΚΕΜ κ. Ελευθεριάδη Παντελή.

Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της ΚΕΔ κ. Καλότσης Αθανάσιος χαιρέτησε την εκδήλωση ευχήθηκε καλή χρονιά και ευχαρίστησε για την συμμετοχή και την ανταπόκριση στην πρόσκληση της ΚΕΔ/ΕΚΑΣΚΕΜ., αναφέρθηκε στο μέλος της ΚΕΔ κ. Τανατζή Γέωργιο, του οποίου την γνώση και την βοήθεια θα έχουν όλα τα μέλη των Συνδέσμων της ΕΚΑΣΚΕΜ. Ο κ. Καλότσης είπε ότι  η ΚΕΔ ανέλαβε αυτή την  πρωτοβουλία πιστεύοντας ότι μέσα από αυτές τις συναντήσεις , θα προκύψει μόνο θετικό αποτέλεσμα για την διαιτησία και θα καλυφτούν πιθανά κενά που υπάρχουν σκοπεύοντας στην αναβάθμιση της Διαιτησίας, αλλά πιο σημαντικό είναι ότι μέσα από τις συναντήσεις αυτές θα μας δοθεί η ευκαιρία να επικοινωνήσουμε και ν’ ανταλλάξουμε απόψεις.

Το Σεμινάριο – Ημερίδα συνεχίστηκε με τα θέματα που ανέπτυξε ο κ. Τανατζής Γιώργος της  ΚΕΔ Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.Μ. (πρώην Διεθνής Διαιτητής και νυν κομισάριος της FIBA & παρατηρητής διαιτησίας Α1)

Α. Μοντέρνα Διαιτησία:

1. Επιλογή Σφυριγμάτων –Κανονισμοί-Πνεύμα Αγώνα

2. Επιλογή μη σφυριγμάτων

3. Επικοινωνία με Πάγκους - Παίκτες  

4. Παιδαγωγός Διαιτητής και όχι Τιμωρός

5. Βίντεο-Κανονισμοί-Συμμερισμός Απόψεων-Αυτοκριτική

Β. Προετοιμασία Αγώνα

1. Pre Game

Γ. Εμφάνιση Διαιτητών

1. Καλοντυμένοι  - Καθαροί  - Ξυρισμένοι – Γλώσσα του Σώματος (body language)

Δ. Μηχανική Δύο Διαιτητών

Boxing in : «Σκουπίζουμε» το παιχνίδι μετά τον τελευταίο παίκτη. Θέση σώματος σε σχέση με το παχνίδι.

Ε. Πειθαρχικό

Εφαρμογή Κανονισμών

Συνεργασία

Όρια

Αξιοπρέπεια

Μπάσκετ Παιχνίδι με Κανόνες

ΣΤ. Αντιαθλητικό – Τεχνική Ποινή (πρόληψη)

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2017

Share this article

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Το Sportorama.gr

Μέσα απο το Sportorama.gr έχετε πλέον τη δυνατότητα να ενημερώνεστε καθημερινά με τον πιο έγκυρο, έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο για όλα τα αθλητικά γεγονότα στον χώρο του Ν. Ημαθίας και όχι μόνο. Σκοπός μας είναι να μπορέσει όλη η αθλητική κοινωνία να προβάλει τις εκδηλώσεις της, να περάσει τα δικά της μηνύματα, να ενημερώσει τους χρήστες που θα το επισκέπτονται καθώς και να εκφράσει τυχόν παράπονα ή προβλήματα.

Τελευταια Νεα

Τα πιο Δημοφιλη...

Social Media