«ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» και επιστήμη πάνε μαζί !

Η οργανωτική επιτροπή του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» ανακοινώνει την συνεργασία της με την επιστημονική ομάδα του Ιδιωτικoύ Πολυιατρείου Ορθοπαιδικής Χειρουργικής, Αθλητικών κακώσεων και Αποκατάστασης «TheMIS Orthopaedic center». Στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς  Τουρνουά Αναπτυξιακών Ηλικιών -το οποίο θα διεξαχθεί το διάστημα 7-11 Απριλίου 2017 στη Βέροια- θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα με θέμα τις κακώσεις στην χειροσφαίριση, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη αυτών και για το τι πρέπει να γνωρίζει ο προπονητής, ο αθλητής, ο παράγοντας, ο φίλος του αθλήματος και ο γονέας.

Ο Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Επ. Καθηγητής Αθλητικών κακώσεων ΑΠΘ, Δρ Γιάννης Τερζίδης και Επιστημονικός υπεύθυνος του TheMIS επεσήμανε: «Η ημερίδα εντάσσεται στα πλαίσια του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ», αναγνωρίζοντας έτσι τον πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα της διοργάνωσης που πέρα από ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός αποτελεί μια προβολή της αξίας του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς, με διεθνείς μάλιστα διαστάσεις. Η συγκεκριμένη επιστημονική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 10 Απριλίου 2017 και ώρες 16:00-21:00 σε αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου ΑΙΓΕΣ Μέλαθρον και η είσοδος θα είναι δωρεάν.

Η θεματολογία αφορά την πιθανότητα τραυματισμού στην χειροσφαίριση, τον προληπτικό Ιατρικό έλεγχο, την στρατηγική και τις τεχνικές ανάληψης δυνάμεων μετά από προπόνηση, τους συνήθεις τραυματισμούς στο άνω και στο κάτω άκρο, τις κακώσεις στον αναπτυσσόμενο σκελετό, την πρόληψη αυτών των κακώσεων και τις τυχόν επείγουσες καταστάσεις που μπορεί να συμβούν μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ομιλητές είναι οι κ. Ιωάννης Τερζίδης, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Επ. Καθηγητής αθλητικών κακώσεων του ΑΠΘ, ο κ. Εμμανουήλ Παπακώστας, Ορθοπαιδικός Χειρουργός υπεύθυνος Ιατρός της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο κ. Τρύφων Τότλης Ορθοπαιδικός Χειρουργός, ο κ. Αριστοτέλης Σιδερίδης Ορθοπαιδικός Χειρουργός, ο κ. Ευθύμιος Παπασούλης Ορθοπαιδικός Χειρουργός, όλοι τους ιατροί του Ορθοπαιδικού κέντρου TheMIS και ο κ. Κωνσταντίνος Μαναβής, Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Ιατρός της Εθνικής ομάδος Χειροσφαίρισης. Με το δεδομένο της  ενδιαφέρουσας θεματολογίας και της μεγάλης εμπειρίας των ομιλητών ευελπιστούμε στην θετική ανταπόκριση του κόσμου, ειδικά στην Βέροια στην μητρόπολη του χάντμπολ».

«Καμαρώνω για τη συνέπεια του ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ»
Η Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2017» Χαρούλα Ουσουλτζόγλου-Γεωργιάδη δήλωσε: «Η φιλόδοξη διοργάνωσή μας, διαρκώς ανεβαίνει. Φέτος, μας τιμά ιδιαίτερα η συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του Ορθοπαιδικού Κέντρου The MIS, για τη διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας που αφορά στην πρόληψη και τις κακώσεις που συμβαίνουν στο χάντμπολ. Ο ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ, στις παράλληλες διοργανώσεις, συνεπέστατος με τους αρχικούς στόχους του, μεριμνά ΚΑΙ για την επιμόρφωση .

Ήδη, στο όμορφο αθλητικό του ταξίδι, πραγματοποίησε δύο σεμινάρια προπονητών και άλλα δύο διαιτητών- παρατηρητών. Ως Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής καμαρώνω γι’ αυτή μας τη συνέπεια. Ευχαριστώ από καρδιάς, τον κορυφαίο γιατρό κ. Γιάννη Τερζίδη (Χειρούργο Ορθοπαιδικό, Επ. Καθηγητή Αθλητικών Κακώσεων ΑΠΘ και επιστημονικό υπεύθυνο του The MIS) για την εξαιρετική συνεργασία».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Share this article

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Το Sportorama.gr

Μέσα απο το Sportorama.gr έχετε πλέον τη δυνατότητα να ενημερώνεστε καθημερινά με τον πιο έγκυρο, έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο για όλα τα αθλητικά γεγονότα στον χώρο του Ν. Ημαθίας και όχι μόνο. Σκοπός μας είναι να μπορέσει όλη η αθλητική κοινωνία να προβάλει τις εκδηλώσεις της, να περάσει τα δικά της μηνύματα, να ενημερώσει τους χρήστες που θα το επισκέπτονται καθώς και να εκφράσει τυχόν παράπονα ή προβλήματα.

Τελευταια Νεα

Τα πιο Δημοφιλη...

Social Media