Σύστημα κινηματικής ανάλυσης με GPS o ΦΑΣ Νάουσας

Σύστημα κινηματικής ανάλυσης ποδοσφαίρου με GPS απέκτησε η ομάδα του Φ.Α.Σ. ΝΑΟΥΣΑ. Πρόκειται για μία αποδοτική μέθοδο αξιολόγησης αθλητικών παραμέτρων των ποδοσφαιριστών με την οποία καταγράφονται ποσοτικά και ποιοτικά δεδομένα ατομικής και ομαδικής τακτικής και ανάπτυξης της ομάδα στον αγώνα. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται ειδικά Τ-Shirts, GPS με ειδικό λογισμικό για computer. Τα δεδομένα που καταγράφονται κατά τη διάρκεια του αγώνα είναι: η χιλιομετρική απόσταση που διανύει ο κάθε ποδοσφαιριστής, οι κινήσεις και οι θέσεις στο γήπεδο, η αλλαγή κατεύθυνσης, η επιτάχυνση-επιβράδυνση, η ταχύτητα των ποδοσφαιριστών, η απόσταση ανά ζώνη κ.ά. Όλα τα δεδομένα συγκεντρώνονται και αναλύονται μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή συμβάλλοντας καθοριστικά  στην ατομική  βελτίωση της απόδοσης κάθε ποδοσφαιριστή και συνολικά της ομάδας.

Ο Φ.Α.Σ. ΝΑΟΥΣΑ αλλάζει επίπεδο στον τομέα της προπονητικής και εντάσσεται στην κατηγορία των ομάδων που διαθέτουν ανάλογο σύστημα κινηματικής ανάλυσης ποδοσφαίρου. Υπεύθυνος για την εφαρμογή του προγράμματος και την επεξεργασία των δεδομένων είναι ο προπονητής φυσικής κατάστασης Γιώργος Σγούρδας σε συνεργασία με τον προπονητή Δημήτρη Χριστοφορίδη και τον προπονητή τερματοφυλάκων Αντώνη Πολύζο.

Ο πρόεδρος της ομάδας Απόστολος Μπέκας δήλωσε: «Είναι μία επένδυση για το σύλλογο μας. Δίνουμε ιδιαίτερο βάρος στη σύγχρονη οργάνωση της ομάδας και με το σύστημα GPS που αποκτήσαμε, στόχος μας είναι να αναλύονται τα δεδομένα που βοηθούν στη βελτίωση της απόδοσης και την ολοκληρωμένη εκγύμναση των ποδοσφαιριστών μας».

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 24 Αυγούστου 2017

Share this article

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Το Sportorama.gr

Μέσα απο το Sportorama.gr έχετε πλέον τη δυνατότητα να ενημερώνεστε καθημερινά με τον πιο έγκυρο, έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο για όλα τα αθλητικά γεγονότα στον χώρο του Ν. Ημαθίας και όχι μόνο. Σκοπός μας είναι να μπορέσει όλη η αθλητική κοινωνία να προβάλει τις εκδηλώσεις της, να περάσει τα δικά της μηνύματα, να ενημερώσει τους χρήστες που θα το επισκέπτονται καθώς και να εκφράσει τυχόν παράπονα ή προβλήματα.

Τελευταια Νεα

Τα πιο Δημοφιλη...

Social Media