Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012 15:14

Στέφανος Οικονoμόπουλος : "Κάλιο αργά, παρά ποτέ..."

Βλεπουμε κατα καιρούς να εκδίδονται πολλά βιβλία αθλητικού περιεχομένου... άλλα με ουσία και άλλα χωρίς. Με μεγάλη υπομονή ο κος Στέφανος Οικονομόπουλος έχει καταγράψει την ιστορία του Ελληνικού χάντμπολ στην χώρα, από το 1977 έως το 2010 με τόσα στατιστικά στοιχεία που αδύνατον να τα συγκενρώσει κάποιος σήμερα.

 

 

Όνειρο του ήταν να εκδοθεί ένα βιβλίο με όλο αυτό το υλικό. Δυστυχώς μέχρι στιγμης δεν υπάρχουν οι άνθρωποι εκείνει που θα να χρηματοδοτήσουν αυτή την προσπάθεια, και το υλικό παραμένει στα συρτάρια. Ο Στέφανος Οικονομόπουλος απέστειλε επιστολή στην οποία αναφέρει : "Έχω γράψει εδώ και αρκετό καιρό την ιστορία της Ελληνικής Χειροσφαίρισης, από το 1977 έως το 2010, που πρωταγωνιστεί κατά κύριο λόγο η ομάδα Ανδρών του Φιλίππου Βέροιας.

Ο Δήμος Βέροιας (Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Αθλητισμού), ανέλαβε την έκδοση του βιβλίου αυτού. Μάλιστα οι κυρίες που εργάζονται εκεί κτύπησαν στα κομπιούτερ, όλα τα χειρόγραφα που τους έδωσα. Αν θυμάμαι καλά 875 σελίδες παρακαλώ. Δυστυχώς όμως το βιβλίο αυτό δεν έχει εμφανισθεί. Το γιατί δεν το γνωρίζω. Από κάποιες πληροφορίες που έχω, οι λόγοι είναι οικονομικοί.

Εγώ δεν μπόρεσα να το εκδώσω αφού βρίσκομαι σε μεγάλη οικονομική δυσχέρεια. Αλλά ούτε και μπόρεσα να βρω οικονομικούς παράγοντες, που θα βοηθούσαν στην έκδοσή του. Θέλω να πιστεύω ότι ο Δήμος της Βέροιας θα μπορούσε να βοηθήσει σ’ αυτό. Τώρα βέβαια που γιορτάζει και τα 100 του χρόνια. Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα γίνει κάποτε. «Κάλιο αργά, παρά ποτέ»".

 

Διαβάστηκε 7411 φορές

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Το Sportorama.gr

Μέσα απο το Sportorama.gr έχετε πλέον τη δυνατότητα να ενημερώνεστε καθημερινά με τον πιο έγκυρο, έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο για όλα τα αθλητικά γεγονότα στον χώρο του Ν. Ημαθίας και όχι μόνο. Σκοπός μας είναι να μπορέσει όλη η αθλητική κοινωνία να προβάλει τις εκδηλώσεις της, να περάσει τα δικά της μηνύματα, να ενημερώσει τους χρήστες που θα το επισκέπτονται καθώς και να εκφράσει τυχόν παράπονα ή προβλήματα.

Τελευταια Νεα

Τα πιο Δημοφιλη...

Social Media