Χαβιαροπούλου και Μωυσιάδου ως διεθνείς κριτές στην Βραζιλία

Ιδιαίτερη τιμή για τον Φίλιππο Βέροιας η παρουσία  των  προπονητριών, Ηρώς  Χαβιαροπούλου  και  Κατερίνας  Μωυσιάδου ως  διεθνείς κριτές στην Βραζιλία στα πλαίσια των τελικών του Παγκοσμίου και  Παναμερικανικού   Πρωταθλήματος Αισθητικής  Ομαδικής  Γυμναστικής  που  διεξάγεται από 22 εως 25  Νοεμβρίου 2018  στο Santos  και στο Sao Paolo της Βραζιλίας. Είναι οι μοναδικοί κριτές που εκπροσωπούν τα Ελληνικά  χρώματα στην μακρινή Βραζιλία.

Συμμετέχουν στις  παγκόσμιες  δράσεις  του  αθλήματος, παρακολουθούν τις  εξελίξεις  και μεταφέρουν τις  γνώσεις  τους  και τις  νέες  τεχνικές  στις αθλήτριες  του  ΦΙΛΙΠΠΟΥ  ΒΕΡΟΙΑΣ οι οποίες  φέτος  θα συμμετέχουν με  4  ομάδες  στο 4ο  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ομαδικής Αισθητικής Γυμναστικής  που  θα  διεξαχθεί  στο Αργος  1-2 Δεκεμβρίου 2018.  

Η Αισθητική ομαδική γυμναστική αποτελεί σχετικά νέο άθλημα στο χώρο της Γυμναστικής. Εστιάζει στην εκτέλεση ασκήσεων γυμναστικής με συνεχή και φυσική κίνηση του σώματος. Περιλαμβάνει αρμονικές, ρυθμικές και δυναμικές κινήσεις που εκτελούνται με φυσιολογική χρήση της δύναμης. Όλες οι ασκήσεις πρέπει να εκτελούνται πλήρεις, επιδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την ευρύτητα και την ποικιλία των ασκήσεων σε δυναμική και ταχύτητα.

Η σύνθεση των προγραμμάτων πρέπει να περιλαμβάνει ασκήσεις που εμπεριέχουν κυματισμούς, ισορροπίες, περιστροφές, άλματα, χορευτικά βήματα και άρσεις. Σωματικές ικανότητες, όπως η ευλυγισία, η ταχύτητα, η δύναμη, η νευρομυική συναρμογή και η αέναη κίνηση είναι σημαντικές. Η ομάδα αποτελείται από 6 έως 10 άτομα.

Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2018

Share this article

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Το Sportorama.gr

Μέσα απο το Sportorama.gr έχετε πλέον τη δυνατότητα να ενημερώνεστε καθημερινά με τον πιο έγκυρο, έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο για όλα τα αθλητικά γεγονότα στον χώρο του Ν. Ημαθίας και όχι μόνο. Σκοπός μας είναι να μπορέσει όλη η αθλητική κοινωνία να προβάλει τις εκδηλώσεις της, να περάσει τα δικά της μηνύματα, να ενημερώσει τους χρήστες που θα το επισκέπτονται καθώς και να εκφράσει τυχόν παράπονα ή προβλήματα.

Τελευταια Νεα

Τα πιο Δημοφιλη...

Social Media