Ο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» στηρίζει για 3η χρονιά το Κέντρο Μέριμνας

Για 3η συνεχόμενη χρονιά το Διεθνές Τουρνουά Αναπτυξιακών Ηλικιών θα συνεργαστεί με το Κέντρο Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Δεξιότητες. Πέρσι μετά από μία μεγάλη επικοινωνιακή καμπάνια ο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» κατάφερε να ευαισθητοποιήσει χιλιάδες ανθρώπους στην Ελλάδα, ώστε να βοηθήσουν το έργο του Κέντρου Μέριμνας Ατόμων με Ειδικές Δεξιότητες.  Με τα «Βραχιολάκια Αγάπης» που έβγαλε στην κυκλοφορία, συγκέντρωσε το ποσό των 5.000 ευρώ, το οποίο δόθηκε για τις ανάγκες της «Μέριμνας». Φέτος ο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» συνεχίζει το κοινωνικό του έργο και θα συνεργαστεί για 3η συνεχόμενη χρονιά με την «Μέριμνα». 

Η υπεύθυνη του Κοινωνικού Τομέα της Οργανωτικής Επιτροπής «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2017» Μαρίνα Ψωμιάδου σχολίασε: «Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ»  έχει την ΜΕΡΙΜΝΑ στην αγκαλιά του, την στηρίζει και είναι δίπλα της. Θέλει να διαδώσει το ξεκάθαρο μήνυμά της, ότι: ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ ΑΠΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ.  Ως υπεύθυνη του κοινωνικού τομέα καμαρώνω για αυτή τη συνεργασία. Εθελόντρια από μικρό κορίτσι, δεν θα μπορούσα να λείψω από αυτή την τόσο σημαντική κίνηση. Μας δίνεται η ευκαιρία να γίνουμε όλοι ένα. Να καταλάβουμε ότι η διαφορετικότητα δεν είναι μειονέκτημα. Η διαφορετικότητα δεν πρέπει να σε κάνει να ντρέπεσαι, ούτε να κρύβεσαι. Θαυμάζω το εθελοντικό έργο ΟΛΩΝ των ανθρώπων στην ΜΕΡΙΜΝΑ. Τα χαμόγελα των παιδιών που δραστηριοποιούνται μέσα στο τουρνουά, είναι η δική μας κινητήριος δύναμη, ώστε να προσπαθούμε να προσφέρουμε αυτό που τόσο πολύ ομορφαίνει τη ζωή μας. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να ζήσουμε τις ίδιες όμορφες στιγμές και να περάσουν όλα τα παιδιά ευχάριστα. ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!»

Η  Εθελόντρια Διευθύντρια και  Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων

Μελίνα Δαμιανίδου- Μιχαηλίδου, επεσήμανε: «Το Κέντρο Μέριμνας ΑμΕΑ Βέροιας λειτουργεί υπό την επίβλεψη του Φιλανθρωπικού μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου Φίλων του ΚΕ.Μ.Α.Ε.Δ. Βέροιας. Είναι ένα φιλόξενο σπίτι, μια φωλιά, μια αγκαλιά για νέους & νέες με αναπηρία, με σκοπό την κατάρτιση τους στα εργαστήρια μας (ζωγραφικής, κατασκευών, μαγειρικής, θεραπευτικής γυμναστικής & υπολογιστών) αλλά και την εκμάθηση των βασικών κανόνων επιβιώσης (ατομική υγιεινή, σεξουαλική αγωγή, μαγείρεμα, πλύσιμο, σιδέρωμα, καθαριότητα κ.λ.π.). Σκοπός της λειτουργίας του Κέντρου είναι  η ενσωμάτωση στο κοινωνικό σύνολο με αξιοπρεπή τρόπο και προοπτική για το μέλλον.

Οι νέοι του Κέντρου συμμετέχουν ισότιμα σε μεγάλες πολιτιστικές και αθλητικές διοργανώσεις του τόπου μας και όχι μόνο. Μια από τις πιο σημαντικές είναι η συμμετοχή τους στο Διεθνές Τουρνουά Χάντμπολ του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» υποστηρίζοντας   το κοινωνικό  πρόσωπο του θεσμού. Συμμετέχουμε θέλοντας να δώσουμε ξεκάθαρο μήνυμα για το «ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ ΑΠΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ». Η Αναπηρία όχι μόνο δεν είναι στίγμα αλλά είναι δικαίωμα στην ζωή. Ευχαριστούμε από καρδιάς τους διοργανωτές του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» που επέλεξαν να συνεργαστούν μαζί μας και να περάσουν στους νέους αθλητές μηνύματα που θα τα βρουν μπροστά τους στην πορεία της ζωής τους. Ευχόμαστε τα καλύτερα σε όλους τους συμμετέχοντες και θυμίζουμε τα λόγια του εθνικού μας ποιητή Γιώργου Σεφέρη «είτε βραδιάζει, είτε φέγγει μένει λευκό το γιασεμί».     

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Share this article

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Το Sportorama.gr

Μέσα απο το Sportorama.gr έχετε πλέον τη δυνατότητα να ενημερώνεστε καθημερινά με τον πιο έγκυρο, έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο για όλα τα αθλητικά γεγονότα στον χώρο του Ν. Ημαθίας και όχι μόνο. Σκοπός μας είναι να μπορέσει όλη η αθλητική κοινωνία να προβάλει τις εκδηλώσεις της, να περάσει τα δικά της μηνύματα, να ενημερώσει τους χρήστες που θα το επισκέπτονται καθώς και να εκφράσει τυχόν παράπονα ή προβλήματα.

Τελευταια Νεα

Τα πιο Δημοφιλη...

Social Media