Πιθανότατα εκτός Ευρώπης στα ερασιτεχνικά αθλήματα ο Ολυμπιακός

Τα πρακτικά και αγωνιστικά ζητήματα που είχε δημιουργήσει η πανδημία του κορονοϊού στον ευρωπαϊκό και στον παγκόσμιο αθλητισμό φαίνεται να δημιουργούν νέα δεδομένα στον ερασιτέχνη Ολυμπιακό. Σύμφωνα με πληροφορίες οι ερυθρόλευκοι θα προχωρήσουν σε σημαντική μείωση του μπάτζετ του ερασιτέχνη λόγω και των μειωμένων εσόδων της φετινής σεζόν. Έτσι όλα δείχνουν πως οι ομάδες του Ολυμπιακούς δεν θα λάβουν μέρος στις διεθνείς ευρωπαϊκές αναμετρήσεις τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Τα τμήματα του ερασιτέχνη Ολυμπιακού συμμετέχουν παραδοσιακά σε ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις πού πραγματοποιούνται από τις αντίστοιχες ομοσπονδίες. Άλλωστε όλα τα αθλήματα και τμήματα έχουν το κοινό τους και φανατικούς οπαδούς. Αυτό είναι εμφανές και από το γεγονός πως μπορεί κανείς να στοιχηματίσει σε ερασιτεχνικά αθλήματα, τόσο στις εγχώριες, όσο και σε διεθνείς διοργανώσεις. Αν σε ενδιαφέρει να μάθεις περισσότερα επισκέψου αυτή τη σελίδα.

Βέβαια θα πρέπει να σημειωθεί πως ακόμα δεν έχει παρθεί κάποια οριστική απόφαση, πλην της περίπτωσης του χάντμπολ ανδρών. Εκεί ο σύλλογος έχει αποφασίσει οριστικά πως η ομάδα δεν θα έχει τη νέα περίοδο ευρωπαϊκή συμμετοχή. Παράλληλα υπάρχει και η πιθανότητα πάντως να εξαιρεθεί η ομάδα του πόλο, λόγω του γεγονότος πως είναι η πλέον ανταγωνιστική από όλα τα τμήματα του ερασιτέχνη. Άλλωστε τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες είναι η μόνη η οποία βρίσκεται σε κορυφαίο επίπεδο ευρωπαϊκά, διεκδικώντας κάθε χρόνο με καλές προοπτικές τα ευρωπαϊκά κύπελλα στα οποία συμμετέχει. Εάν σε ενδιαφέρουν πληροφορίες για το αθλητικό στοίχημα στο πόλο, δες για το άθλημα όπως αναφέρεται εδώ.

Η οριστική απόφαση μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες

Οι επόμενες μέρες κι εβδομάδες θα είναι καθοριστικές όσον αφορά την εξέλιξη και τη λήψη των τελικών αποφάσεων. Πάντως δεν εκτιμάται πώς θα παρθεί οριστική απόφαση πριν τις αρχές Αυγούστου, καθώς ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός αναμένει να δει πρώτα και τη συμμετοχή του κόσμου του, όσον αφορά την ενίσχυση με κάρτες μελών, χρήματα από τα οποία φτάνουν έως το ταμείο του ερασιτέχνη. Το τελικό ποσό που θα φτάσει ως τα ταμεία θα είναι αυτό που θα δρομολογήσει ουσιαστικά τις όποιες εξελίξεις και φαίνεται πως θα πρέπει να περιμένουμε κυριολεκτικά μέχρι την τελευταία στιγμή, δηλαδή μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αίτηση συμμετοχής για το κάθε άθλημα. Υπάρχουν άλλωστε συγκεκριμένες ημερομηνίες οι οποίες και ορίζονται από τις διεθνείς ομοσπονδίες προς τις ομοσπονδίες της κάθε χώρας προκειμένου να δηλώσουν τις ομάδες που θα λάβουν μέρος τη νέα σεζόν στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Το γεγονός είναι πως ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός παρά το γεγονός πως έχει εξασφαλίσει κάποιες χορηγικές συμφωνίες, ζητά τη συνδρομή του κόσμου του προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα που έχει και να μπορέσουν τα τμήματα του να είναι ανταγωνιστικά σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Εάν η ανταπόκριση δεν είναι επαρκής, θα δοθεί έμφαση αποκλειστικά στις εγχώριες διοργανώσεις, στα κύπελλα και στα πρωταθλήματα που πραγματοποιούνται σε κάθε άθλημα. 

Για μία δεκαετία ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος τα περισσότερα από τα ερασιτεχνικά τμήματα, κερδίζοντας πολλούς από τους εγχώριους τίτλους και φτάνοντας αρκετές φορές σε καλά πλασαρίσματα στην Ευρώπη. Κορυφαίες βέβαια όπως αναφέρθηκε ήδη ήταν οι ομάδες υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών. Βέβαια η οικονομική κρίση και η επιπλέον επιβάρυνση που έρχεται με τον κορονοϊό φαίνεται πως γενικά αλλάζει τα δεδομένα προς το χειρότερο. Αυτό βέβαια δεν ισχύει μόνο για τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό, αλλά και για τις υπόλοιπες μεγάλες ομάδες και συλλόγους της χώρας μας, πολλοί από τους οποίους αναμένεται να ακολουθήσουν αντίστοιχη πορεία, τουλάχιστον για φέτος.

Share this article

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Το Sportorama.gr

Μέσα απο το Sportorama.gr έχετε πλέον τη δυνατότητα να ενημερώνεστε καθημερινά με τον πιο έγκυρο, έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο για όλα τα αθλητικά γεγονότα στον χώρο του Ν. Ημαθίας και όχι μόνο. Σκοπός μας είναι να μπορέσει όλη η αθλητική κοινωνία να προβάλει τις εκδηλώσεις της, να περάσει τα δικά της μηνύματα, να ενημερώσει τους χρήστες που θα το επισκέπτονται καθώς και να εκφράσει τυχόν παράπονα ή προβλήματα.

Τελευταια Νεα

Τα πιο Δημοφιλη...

Social Media