Πτυχίο πολεμικών Τεχνών για νίντζα σε πανεπιστήμιο στην Ιαπωνία

Σε πολλά πανεπιστήμια τα αθλήματα έχουν την τιμητική τους. Πολλοί από τους φοιτητές εντάσσονται σε ομάδες και σε τμήματα του πανεπιστημίου. Αυτό το κάνουν τόσο για την προσωπική τους άθληση, όσο και για να εκπροσωπήσουν αγωνιστικά το πανεπιστήμιο τους στις διάφορες διοργανώσεις στις οποίες μετέχει. Τμήματα όπως είναι αυτό της Φυσικής Αγωγής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό παρέχουν επίσης κάποιο σχετικό πτυχίο στον τομέα αυτόν.

Πολλά από τα αθλήματα με τα οποία ασχολείται ο φοιτητικός κόσμος έχουν να κάνουν με πολεμικές τέχνες. Οι πολεμικές τέχνες γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς με αποτέλεσμα να έχουν μπει ακόμη και στις επιλογές μεγάλων στοιχηματικών ιστοσελίδων, μαζί με πολλά άλλα αθλήματα όπως θα δείτε σε αυτό το άρθρο. Όμως από το σημείο αυτό, μέχρι το σημείο να φτάσουμε έως πτυχιούχους πανεπιστημίου νίντζα υπάρχει σίγουρα απόσταση.

Το πανεπιστήμιο Μίε της Ιαπωνίας απονείμει πλέον και πτυχίο για σπουδές Νίντζα. Μάλιστα απονεμήθηκε και το πρώτο πτυχίο ήδη σε έναν 45χρονο Ιάπωνα που ολοκλήρωσε τις σπουδές του με επιτυχία στα πλαίσια του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού προγράμματος. Η ύλη των μαθημάτων περιλαμβάνει την ιστορία μαζί με πολλή θεωρία για τους μαχητές μίζα, καθώς επίσης και αρκετές ώρες πρακτικής στο γυμναστήριο. Το ότι θα υπήρχε τέτοιο πρόγραμμα σπουδών δεν θα μπορούσαν μάλλον να φανταστούν ούτε στοιχηματικές εταιρίες που εξειδικεύονται σε «τρελά» ειδικά στοιχήματα, όπως για παράδειγμα αυτή εδώ.

Η γενέτειρα των δολοφόνων νίντζα

Η περιοχή στην οποία βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Μία θεωρείται ο τόπος εκείνος στον οποίον ξεκίνησαν τη δράση τους οι Νίντζα. Ο συγκεκριμένος πτυχιούχος νίντζα ονομάζεται Γκενίτσι Μιτσουχάσι και ως πρώτο πτυχίο ολοκλήρωσε σπουδές στην Αγροτική Ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο του Κιότο. Εκεί άρχισε να ασχολείται για πρώτη φορά με τις πολεμικές τέχνες, μαθαίνοντας το κινεζικό Κουνγκ Φου, καθώς και άλλες παραδοσιακές πολεμικές τέχνες από την Ιαπωνία και από άλλα μέρη της Ασίας. Όπως δηλώνει ο ίδιος, από μικρός τον ενδιέφερε να γίνει νίντζα. Τελικά το κατάφερε και με σφραγίδα Πανεπιστημίου.

Αναφέρει πως έμαθε πως οι νίντζα την ημέρα εργαζόταν κυρίως ως αγρότες και το βράδυ εκπαιδεύονταν στις πολεμικές τέχνες και για αυτό ακριβώς ακολούθησε τη συγκεκριμένη πορεία στις σπουδές του. Ήθελε να έχει όλα τα προσόντα ενός γνήσιου και καλού νίντζα. Έτσι λοιπόν, πήρε το πρώτο του πτυχίο και άρχισε να καλλιεργεί φρούτα και λαχανικά, ενώ παράλληλα εκπαιδευόταν στις πολεμικές τέχνες και διάβαζε για τη ζωή και την ιστορία των νίντζα. Οι μαχητές αυτοί θεωρούνταν στην Ιαπωνία επί πληρωμή δολοφόνοι και εκτελεστές. Το χαρακτηριστικό τους προσόν ήταν πως είχαν εκπληκτικές ικανότητες και δεξιότητες στις πολεμικές τέχνες.

Ο πιο καλός ο μαθητής

Όσον αφορά τώρα τους δασκάλους του Μιτσουχάσι, κατά κοινή ομολογία ο πρώτος αυτός σπουδαστής του τμήματος νίντζα θα μπορεί να θεωρείται πραγματικό πρότυπο για τους μελλοντικούς μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος. Όχι βέβαια πως υπάρχει ακόμη και κανένας άλλος για να γίνει κάποια σύγκριση. Σύμφωνα βέβαια με τους καθηγητές, τόσο το ήθος του όσο και η προθυμία του να ακολουθήσει πίστα τη θεωρία και την πράξη, πρόκειται να δώσουν το καλό παράδειγμα στους φοιτητές που θα ακολουθήσουν. Όπως επισημαίνουν τέλος οι καθηγητές, η συγκεκριμένη κατεύθυνση του μεταπτυχιακού προγράμματος έχει ως σκοπό περισσότερο να μάθουν και να γίνουν ειδικοί στις γνώσεις για τους νίντζα και όχι βέβαια να γίνουν οι ίδιοι πραγματικοί νίντζα. Φαίνεται βέβαια πως ο Μιτσιχάσι μπήκε πολύ πιο βαθιά στον ρόλο αυτόν.

Share this article

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Το Sportorama.gr

Μέσα απο το Sportorama.gr έχετε πλέον τη δυνατότητα να ενημερώνεστε καθημερινά με τον πιο έγκυρο, έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο για όλα τα αθλητικά γεγονότα στον χώρο του Ν. Ημαθίας και όχι μόνο. Σκοπός μας είναι να μπορέσει όλη η αθλητική κοινωνία να προβάλει τις εκδηλώσεις της, να περάσει τα δικά της μηνύματα, να ενημερώσει τους χρήστες που θα το επισκέπτονται καθώς και να εκφράσει τυχόν παράπονα ή προβλήματα.

Τελευταια Νεα

Τα πιο Δημοφιλη...

Social Media