Κώστας Μητρόπουλος «Ο Κουλουρίδης ποτέ δεν θέλησε να λειτουργήσει η ΕΛΟΚ συλλογικά»

Αντιδράσεις στον κόσμο του καράτε έχει προκαλέσει η συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΕΛΟΚ, Γιάννης Κουλουρίδης. Στους ισχυρισμούς του περί ευθύνης της μειοψηφίας του Δ.Σ. για την ακύρωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος παίδων-κορασίδων, απαντά ο Κώστας Μητρόπουλος, ένα από τα πέντε μέλη που καταψήφισαν. 

 

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πλαίσιο δεοντολογίας και της φιλοξενίας όλων των απόψεων, επικοινώνησε με τον κ. Μητρόπουλο, πρόεδρο του σωματείου «Λέοντες» Νέας Σμύρνης. Το μέλος του Δ.Σ. της ομοσπονδίας Καράτε χαρακτηρίζει τη διοίκηση Κουλουρίδη ως «συνέχεια της διοίκησης Γερολύμπου-Ποντίδα» και υποστηρίζει ότι ο νυν πρόεδρος της ΕΛΟΚ λειτουργεί κάθε άλλο παρά ενωτικά. Επίσης, αποκαλύπτει την ημερομηνία των εκλογών της ΕΛΟΚ, που θα είναι η 6η Δεκεμβρίου.

- Κύριε Μητρόπουλε, η κόντρα συνεχίζεται στο εσωτερικό της ομοσπονδίας και αυτό μόνο καλό δεν κάνει στο ελληνικό καράτε...
«Συνεχίζεται, καθώς η διοίκηση Κουλουρίδη είναι συνέχεια της εκλεγμένης διοίκησης υπό την κυρία Ποντίδα-Γερολύμπου που εξέπεσε μετά από τιμωρία 9 από τα 11 μελών της από την ΕΦΙΠΗΔ και επικυρώθηκε από την πρόσφατη απόφαση του ΑΣΕΑΔ. Τονίζω ότι είναι συνέχεια της προηγούμενης τιμωρημένης διοίκησης, καθώς ο μόνος άνθρωπος που εμφανίστηκε στα δικαστήρια, τους πρότεινε και υποστήριξε τις υποψηφιότητές τους είναι ο Γιώργος Γερόλυμπος. Μάλιστα ο κύριος Κουλουρίδης είναι η τρίτη του επιλογή, καθώς στα δύο πρώτα δικαστήρια πρότεινε τον εαυτό του».

- Και γιατί αυτό είναι αρνητικό; Δεν μπορείτε όλοι να συμπράξετε για χάρη του αθλήματος;
«Φυσικά και μπορούμε, αρκεί να υπάρχει θέληση για ενότητα. Όμως από το πρώτο διοικητικό συμβούλιο φάνηκε ότι ο κύριος Κουλουρίδης δεν ήθελε ποτέ να λειτουργήσει η Ομοσπονδία συλλογικά».

- Πώς αποδεικνύεται αυτό; Ο ίδιος έχει απευθύνει έκκληση ενότητας
«Στα λόγια! Στα έργα όμως πράττει εντελώς διαφορετικά. Να σας πω ενδεικτικά ότι από την πρώτη στιγμή επέλεξε να δοθούν μόνο τέσσερις θέσεις ευθύνης, παρότι το καταστατικό προβλέπει εννέα. Φυσικά η αντιπολίτευση δεν πήρε καμία από τις τέσσερις. Επίσης μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε τις οικονομικές συναλλαγές της ΕΛΟΚ καθώς κανείς δεν μας ενημερώνει. Πραγματοποιεί παράνομα και ανυπόστατα Δ.Σ. δια περιφοράς και μέσω email. Ενώ εμείς ζητάμε τηλεδιάσκεψη, φέρνει ως πρόσχημα ότι κάποια μέλη της πλειοψηφίας του δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο. Μετά από πιέσεις μας διεξήχθησαν δύο Δ.Σ. σε αίθουσες ξενοδοχείων αντί στα γραφεία μας και ακόμη περιμένουμε την απάντηση σχετικά με το ποιος επωμίσθηκε το κόστος. Συνεπώς αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι δεν υπήρξε διάλογος και συνεργασία. Αποκορύφωμα των παραπάνω είναι ότι τα μεσάνυχτα της Κυριακής (4/10) μας εστάλη πρόσκληση σύγκλησης του Δ.Σ. πάλι δια περιφοράς για το φλέγον θέμα της προκήρυξης εκλογών στην Ομοσπονδία στις 6 Δεκεμβρίου.

- Για ποιον λόγο καταψηφίσατε τη διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος;
«Γιατί μας κάλεσε να γίνουμε συνένοχοι στην παρανομία! Το γήπεδο στην Κάνηθο Χαλκίδας δεν έχει άδεια για τέλεση αγώνων καράτε, το υγειονομικό πρωτόκολλο δεν είχε ακόμα εγκριθεί όταν προκηρύχθηκαν οι αγώνες, δεν συστάθηκαν όλες οι επιτροπές που είναι απαραίτητες για την τέλεση των αγώνων. Όταν το συνειδητοποίησε, έστειλε στις 24 Σεπτεμβρίου πρόσκληση για παράνομο Δ.Σ. πάλι δια περιφοράς, με εισήγηση την ομόφωνη έγκριση των αγωνιστικών υποχρεώσεων της ΕΛΟΚ. Ήταν η πρώτη φορά που ζήτησε ομοφωνία, καθώς μέχρι τώρα όλες οι αποφάσεις λαμβάνονταν πλειοψηφικά και φυσικά πάντα με το οριακό 6-5. Στοιχηματίζω ότι δεν θα ζητήσει ομοφωνία για την ημερομηνία των εκλογών».

- Από τη στιγμή όμως που υπήρχε καταγγελία γονέα αθλητή, μήπως η ομοφωνία ήταν απαραίτητη;
«Είναι πολύ "φτηνή" δικαιολογία. Kαταγγελίες θα υπάρχουν πάντα. Δεν θα είχαν γίνει πότε αγώνες μέχρι σήμερα. Όποιος ενεργεί νόμιμα δεν φοβάται τίποτα. Εξάλλου εμείς ποτέ δεν του ζητήσαμε να ακυρώσει τους αγώνες, αλλά να μας κοινοποιήσει όλα τα νόμιμα προαπαιτούμενα αυτών που προφανώς δεν υπήρχαν και αυτός είναι ο λόγος ακύρωσής του συγκεκριμένου πρωταθλήματος. Προς επίρρωση των λεγομένων μου, προκαλώ τον κύριο Κουλουρίδη να κοινοποιήσει δημόσια έστω και σήμερα την άδεια του γηπέδου για αγώνες καράτε και την άδεια τέλεσης αγώνων από την Περιφέρεια που υποστήριζε ότι είχε εξασφαλίσει».

- Πάντως όλα αυτά έχουν δημιουργήσει τεράστια αναστάτωση σε συλλόγους και αθλητές.
«Αυτή είναι και η μόνη αλήθεια που είπε ο κ. Κουλουρίδης, αλλά και αυτή δεν την είπε ολόκληρη. Οι αθλητές αναστατώθηκαν επειδή προκήρυξε αγώνες Κούμιτε παρότι σε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα απαγορεύεται η επαφή. Άρα κάλεσε αθλητές να αγωνιστούν, παρότι δεν ήταν σε θέση να προπονηθούν, αν θεωρήσουμε ότι τηρούσαν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Προστασίας. Δεν είναι τυχαίο ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν έχει ακόμα κοινοποιήσει υγειονομικό πρωτόκολλο για το κούμιτε και στις περισσότερες χώρες διεξάγονται μόνο αγώνες κάτα».

Γ. Μανταίος

Πηγή  : ΑΠΕ - ΜΠΕ

Share this article

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.