Αποτελέσματα του 52ου διεθνούς ιστιοπλοϊκού Άνδρου

Από την πρώτη κούρσα ο Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής» δικαίωσε τη φήμη του ως ένας από τους κορυφαίους «καθαρόαιμους» Offshore αγώνες της Ελλάδος. Τα πληρώματα της 52ης διοργάνωσης «επιστράτευσαν» τακτική, αντοχή και ναυτοσύνη για να ανταποκριθούν στις ιδιαίτερες συνθήκες της πλεύσης, τις οποίες ακόμα και οι εμπειρότεροι χαρακτήρισαν «πρωτοφανείς». Ο αγώνας αποτελεί συνδιοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου και του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος.

 

Στην πρώτη ιστιοδρομία τα σκάφη ξεκίνησαν με βορειοδυτικούς ανέμους χρησιμοποιώντας μπαλόνια, τα οποία γρήγορα τα κατέβασαν διότι συνάντησαν ισχυρούς βορειανατολικούς. Μετά το Σούνιο, οι αγωνιζόμενοι χρειάστηκε να αποφασίσουν εάν θα συνέχιζαν να ακολουθούν την –πιο σύντομη- πορεία του αγώνα ή θα ρίσκαραν να αναζητήσουν διαφορετικές καιρικές συνθήκες επιλέγοντας μία πιο μακρινή διαδρομή κοντά στη στεριά της Αττικής και, στη συνέχεια, της Εύβοιας. Τελικά, οι δεύτεροι δικαιώθηκαν και το «Optimum 3 – Samos Steamship» με κυβερνήτη τον Περικλή Λιβά ήταν αυτό που μπήκε πρώτο στα νερά της Χώρας Άνδρου ενώ πήρε την πρωτιά και στη γενική των ORC. «Οι συνθήκες που επικράτησαν ήταν ιδανικές για ιστιοπλοΐα. Στο Κάβο Ντόρο συναντήσαμε ανέμους έως και οκτώ μποφόρ. Από την αρχή αποφασίσαμε να είμαστε το δυτικότερα, κινούμενο, σκάφος του στόλου, κάτι το οποίο μας αντάμειψε με την πρωτιά στο Line honours αλλά και στη γενική βαθμολογία», δήλωσε ο κυβερνήτης Περικλής Λιβάς.

Στα Super Yachts πρώτο στη γενική κατάταξη είναι το «Spirit Of Galatea – Equinox Maritime LTD» με κυβερνήτες τους Α. Αντωνίου και Δ. Χριστοφόρου. «Ξεκινήσαμε με πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Μετά τον Πάτροκλο δυνάμωσαν οι βόρειοι άνεμοι, πήραμε πολύ καλή ταχύτητα αλλά νότια της Εύβοιας έκοψε ο αέρας. Υπήρχε άπνοια με μεγάλο κύμα. Μόλις προσεγγίσαμε στην Άνδρο, δυνάμωσε ο άνεμος και μπήκαμε γρήγορα στον τερματισμό», τόνισε ο υπεύθυνος για την τακτική του σκάφους Ηλίας Μυλωνάς, ο οποίος το 2004 ήταν ο προπονητής των Σοφία Μπεκατώρου – Αιμιλία Τσουλφά στο «χρυσό» ολυμπιακό μετάλλιο, στα Spirit Of Galatea – Equinox Maritime LTD (Α. Αντωνίου – Δ. Χριστοφόρου) 470. 

   Τα αποτελέσματα της 1ης ιστιοδρομίας (Βουλιαγμένη – Άνδρος) στα overall

ORC

  1. Optimum 3 – Samos Steamship (κυβ. Π. Λιβάς)
  2. Pega – Musto Goulandris Bross (Δ. Αλεβιζάκης)
  3. Black Jack - Eurobank Private Bank Luxembourg (Μ. Κουρτέσης)

Super Yachts

  1. Spirit Of Galatea – Equinox Maritime LTD (Α. Αντωνίου – Δ. Χριστοφόρου)
  2. Meliti (Γ. Ανδρεάδης – Σ. Ανδρεάδης)
  3. Acool Turabi (Δ. Παλαιολόγος)
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 09 Σεπτεμβρίου 2019

Share this article

Προσθήκη σχολίου

Σιγουρευτείτε πως έχετε εισάγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες με το σύμβολο (*). Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Το Sportorama.gr

Μέσα απο το Sportorama.gr έχετε πλέον τη δυνατότητα να ενημερώνεστε καθημερινά με τον πιο έγκυρο, έγκαιρο και αποτελεσματικό τρόπο για όλα τα αθλητικά γεγονότα στον χώρο του Ν. Ημαθίας και όχι μόνο. Σκοπός μας είναι να μπορέσει όλη η αθλητική κοινωνία να προβάλει τις εκδηλώσεις της, να περάσει τα δικά της μηνύματα, να ενημερώσει τους χρήστες που θα το επισκέπτονται καθώς και να εκφράσει τυχόν παράπονα ή προβλήματα.

Τελευταια Νεα

Τα πιο Δημοφιλη...

Social Media